Motorolie verversen in drie stappen

Om uw auto in een goede conditie te houden is het zeer van belang dat u met enige regelmaat de motorolie ververst. Dit geldt zowel voor nieuwe als oude auto’s. Wanneer de motorolie van goede kwaliteit is verbruikt uw auto namelijk minder brandstof en sluit de motor minder snel. Met het regelmatig verversen van uw motorolie zult u op den duur dus kosten besparen.

U kunt uw motorolie natuurlijk bij een garage laten verversen, maar dit kan soms flink in de kosten lopen. Eigenlijk is dit zonde, want het is relatief makkelijk om zelf uw motorolie te verversen. U hoeft hiervoor zeker geen technisch genie te zijn. In deze blog leg ik uit hoe u door een paar simpele stappen te volgen zelf uw motorolie kunt verversen.

Stap 1: verwijder de olie

Laat allereerst de motor eerst goed warmdraaien. Daarna krikt u de auto op en draait u de aftapplug los. Vang de olie op met een bak of emmer die u onder de auto plaatst. Draai de carterplug tot slot weer goed stevig vast

Stap 2: vervang de oliefilter

Vervolgens moet u de oliefilter vervangen. Draai de oliefilter los met een sleutel of met de hand. Maak het geheel goed schoon en plaats nu de nieuwe oliefilter.

Stap 3: vul de motor met olie

Vul de motor opnieuw met olie. Dit doet u via de vuldop die bovenop uw motor zit. Zet de motor weer even aan. Nadat u een uur gewacht heeft, kunt u de olie nogmaals controleren met de peilstok.

Wanneer u deze drie simpele stappen zorgvuldig volgt kunt u makkelijk uw eigen motorolie verversen. Dit scheelt u weer een bezoekje naar de garage. Let er wel op dat u de goede motorolie gebruikt voor uw auto. Hierbij moet u op drie dingen letten. Het is belangrijk dat de motorolie de juiste viscositeit (dikte) heeft. Daarnaast is het belangrijk dat u het juiste merk kiest, bijvoorbeeld Eurol olie. Daarnaast moet u een keuze maken tussen minerale en synthetische olie. Zorg ervoor dat u van tevoren weet welke motorolie geschikt is voor u auto zodat u de juiste olie kunt bestellen.