Carstyling: de bestuurdersstoel

Om je auto naar je eigen smaak aan te passen zijn er diverse mogelijkheden. Niet alleen voor de buitenkant, maar styling van de bestuurdersstoel is ook een populaire optie.

Stoel

Veel auto’s hebben standaardstoelen. Die voldoen prima, maar ze zien er gewoontjes en een beetje saai uit. Om dit aan jouw persoonlijke smaak aan te passen kun je kiezen voor stoelhoezen. Deze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en materialen. Denk hierbij aan een kralenkussen, maar ook hoezen die van imitatiebont gemaakt zijn. Op sommige hoezen staan afbeeldingen zodat je altijd iets kunt vinden dat bij je past.

In plaats daarvan kun je ook kiezen voor een sportstoel. Deze hebben de vorm van een kuipstoel en een goede rugsteun. Daarnaast zijn sommige modellen uitgerust met zijsteunen. Deze bieden een betere bescherming van het hoofd dan een gewone hoofdsteun. 

Gordel

Uiteraard is een driepuntsgordel in iedere auto verplicht. Maar je kunt daarnaast ook kiezen voor een 4,- 5- of 6-puntsgordel, voor betere bescherming en een sportievere look. In plaats daarvan kun je de gordel ook voorzien van een speciale hoes in een andere kleur of voorzien van een afbeelding. 

Tip: motorkap

Armsteun

Voor het maken van plezierige tochten en lange ritten kan een armsteun een goede optie zijn. Veel modellen bieden een speciale houder voor bekers of blikjes, zodat je gemakkelijk iets kunt drinken onder het rijden. Daarnaast zitten er vaak diverse vakken in, waar je bijvoorbeeld je zonnebril in kunt doen. Sommige armsteunen zijn in hoogte verstelbaar zodat je je arm precies op de goede hoogte kunt ondersteunen.

Stuur

Net zoals voor stoelen zijn er voor het stuur diverse soorten hoezen te vinden. Ze worden gemaakt van diverse materialen zoals leer en suede, mesh maar ook imitatiebont. Je kunt zelfs bij elkaar passende hoezen vinden voor zowel de gordel als het stuur.

Sommige mensen vinden het leuk om een stuurknop te installeren. Je moet daar echter wel een medische indicatie en een aantekening in je rijbewijs voor hebben. Het is dus geen standaardoptie voor carstyling, er moet altijd sprake zijn van een medische noodzaak.

Uitgelicht: Achterklep sierlijst

Uiteraard kun je ook het stuurwiel zelf vervangen. Er zijn diverse opties met twee of drie spaken. Daarnaast zijn er sportsturen en vintagestuurwielen met houtlook en 5 spaken. Je kunt daarnaast een andere claxondop in het stuur monteren om de styling van de bestuurdersstoel af te ronden.

Conclusie

Er zijn vele mogelijkheden om je auto naar je eigen wensen en smaak aan te passen en dat geldt ook voor de bestuurdersstoel. Het kan lastig zijn om te kiezen maar er zijn diverse opties om je auto er zo uit te laten zien als jij wilt!