De voordelen van short lease

short lease voordelen

De voordelen die short lease biedt spreken bedrijven dermate aan dat deze manier van leasing groeit en bloeit. Het feit dat je per maand van je contract af kunt is kostenbesparend voor bedrijven. Want er werden vaak veel te veel langlopende leasecontracten afgesloten en vervolgens stonden veel auto’s werkloos op de parkeerplaats en moest wel gewoon elke maand het volle pond betaald worden.

Niet langer gebonden aan langlopende contracten

Wat is shortlease? Short lease is leasen onder dezelfde voorwaarden als ‘gewoon’ leasen behalve dat je dus niet aan langlopende contracten gebonden zit maar gewoon elke maand je leasecontract in kunt leveren. Andere voordelen zijn dat ook starters en zzp’ers gebruik kunnen maken van deze leasevorm en dat je op deze manier als bedrijf dus steeds over een flexibel wagenpark kunt beschikken.  Deze manier van leasen maakt verder mogelijk om gewoon elk jaar in een nieuwe auto te rijden om of auto’s uit te testen.

Leaseauto’s staan werkloos op de parkeerplaats

Werknemers krijgen vaak eerst vaak een verbintenis voor een half jaar en hooguit een jaar. Dat was voor veel bedrijven een probleem, omdat er dan op de gok maar een gewoon leasecontract afgesloten moest worden. Vertrok de medewerker na een jaar, dan stond de auto vervolgens werkloos op de parkeerplaats terwijl je wel elke maand het volledige leasebedrag kwijt bent. Short lease en zzp is ook prima mogelijk. De starters hoeven eens niet allerlei documenten te overleggen maar zoeken gewoon een representatieve auto uit. Het risico is voor beide partijen immers beperkt. Zelfs als je een negatieve BKR-registratie hebt is het eventueel mogelijk om voor short lease in aanmerking te komen.

Schakel op of terug in het aantal auto’s

Voor bedrijven is het prachtig om met short lease te werken. Zo beschik je namelijk altijd over een flexibel wagenpark. Groeit je bedrijf, dan is dat geen probleem en krimp je dan schakel je met shortlease gemakkelijk terug naar minder auto’s, want dat kan gewoon.  Vaak geldt bij deze manier van leasen overigens dat hoe langer je leaset, hoe lager de maandelijkse kosten worden.

Zo rijd je elk jaar in een nieuwe auto

Shortlease automaat testen? Ja! De leasevorm maakt het prima mogelijk om bijvoorbeeld elk jaar in een nieuwe auto rond te rijden én om auto’s te testen. Stel je twijfelt om over te stappen naar een auto mat automatische transmissie, lease dan gewoon voor een paar maanden een automaat om zo te voelen of een automaat ook echt wat voor je is. Dat geldt ook als je twijfelt om over te stappen naar elektrisch rijden.

Inclusief verzekering, belasting en reparatie en onderhoud

Bij de prijs per maand voor short lease zit ook de verzekering, de belasting en onderhoud en reparatie in, net als pechhulp en vervangend vervoer. Mocht je wel snel over een auto willen beschikken maar geen tijd hebben dan wordt de auto gewoon bij je op de stoep afgeleverd. En dat geldt ook voor als de leaseperiode afloopt, dan kan de auto weer opgehaald worden.