RDW Kentekencheck

Met een RDW kentekencheck kunnen veel voertuig gegevens gecontroleerd worden. Niet alleen van de auto, maar ook van een motor, brommer, scooter of scootmobiel. Maar uiteraard ook die van de buurman, zwager, of die asociale gast op de snelweg.

Naast de RDW Kentekencheck bestaan er ook vele andere mogelijkheden om een kenteken te checken. Hoewel daar meestal toch wel de kentekengegevens van de RDW voor worden gebruikt.

De RDW Kentekencheck kan op de PC worden gebruikt, maar ook op de iPhone, Ipad of Android telefoon. Dit geldt ook voor diverse andere kentekenchecks.

Enorm handig wanneer je onderweg (niet onder het rijden) de gegevens van een auto wilt controleren of natrekken, of wanneer je een andere auto gaat aanschaffen.

Welke informatie geeft de RDW Kentekencheck?

Wanneer je op de site van de RDW een kentekencheck uitvoert, kun je de volgende gegevens van een auto vinden:

  • Kenteken
  • Voertuigsoort (Het soort voertuig zoals geregistreerd in het kentekenregister)
  • Merk (Het merk van het voertuig, zoals deze door de fabrikant is opgegeven)
  • Handelsbenaming (Het model van het voertuig, door de fabrikant opgegeven. Tot en met 1995 werd de term ‘type’ op het kentekenbewijs gebruikt)
  • Brandstof (de op het kentekenbewijs van het genoemde voertuig vermelde aanduiding van de brandstofsoort)
  • Vervaldatum APK (Dit is de datum waarop de APK van het voertuig is vervallen. Op de vermelde datum moet uw voertuig goedgekeurd zijn. Het kann echter ook zijn dat de APK al verlopen is, en dan staat dat alhier ook vermeld)
  • Datum aanvang tenaamstelling (De RDW registreert voor alle voertuigsoorten de datum waarop de laatste eigenaar in het kentekenregister is geregistreerd)
  • En nog een groot aantal andere items die soms meer en soms minder van belang zijn.

Naast de site van de RDW zijn er nog diverse andere sites en Apps om een kentekencheck uit te voeren.

Dit althans voor de gratis kenteken check, want er is ook een betaalde aanvulling mogelijk waarmee je bijvoorbeeld het schadeverleden van een voertuig kunt opvragen, het aantal eigenaren, en de waarde van het voertuig.