Tips voor het kopen van een tweedehandse auto

De gemiddelde Nederlander gaat op zoek naar een tweedehandse auto wanneer de huidige auto aan vernieuwing toe is. Er zijn meerdere factoren waar je op moet letten wanneer je van plan bent om een tweedehandse auto te kopen. In dit artikel geven we tips voor het kopen van een tweedehandse auto’s.

Raadpleeg meerdere websites

Wanneer je op zoek bent naar een specifiek model is het slim om meerdere websites raad te plegen. Breng een bezoek aan marktplaats.nl en andere bekende tweedehandse autodealers. Dit maakt het makkelijker om het aanbod te vergelijken op basis van factoren die voor jou van belang zijn. Wie het zoeken de tijd geeft, zal zien dat je vaak een betere deal tegenkomt. Geduld wordt beloond!

Daarnaast is het uiteraard altijd veiliger om zaken te doen met een garage dan met particulieren, omdat je bij garages meestal op garantie kunt rekenen (in het geval er iets mis gaat). Daarnaast is het bij sommige garages mogelijk om de auto op afbetaling te kopen. Dit is niet aan te raden, maar wanneer je even krap in kas zit kan dat natuurlijk handig uit komen.

Ruil je oude auto in!

Wanneer je niet van plan bent om je huidige auto te gaan gebruiken kun je er voor kiezen deze te verkopen op marktplaats of op een andere website. Het voordeel van een auto ruilen, is dat je een lager bedrag betaalt voor je nieuwe auto. Dit is echter alleen mogelijk bij garage bedrijven. Houd er wel rekening mee dat je in sommige gevallen meer geld bespaart wanneer je de auto zelf verkoopt, waar overigens ook weer meer tijd en energie in gaat zitten. Meer weten over een tweedehandse auto ruilen? Klik dan op de link!